|
Sepsa (aśka) |
|
|
Dopiero co w tv mowili o dwoch malych dzieciach ktore zachorowaly w Wadowicahc Biedne dzieciaki (więcej...) |
|
|
Sepsa objawy (kaśka) |
|
|
Sepsa,posocznica-ogólnie lekarze omijają ten temat z daleka.
Mój synek po urodzeniu miał operację wyrostka,torbieli i wycieli mu ponad 30 cm xxx ,że był w stanie krytycznym,
przeszedł wiele chorób w tym posocznicę,
dowiedzieliśmy się dopiero jak przeczytaliśmy wypis
z xxxę doczytałam na internecie.
Ciekawi mnie tylko czy jak dziecko było już raz chore to może
znów to paskudztwo złapac? (więcej...) |
|
|
SEPSA?? (michał) |
|
|
MIAŁA CÓRECZKE . (więcej...) |
|
|
zarażona sepsą (Gabi) |
|
|
Jako 9 - letnie dziecko chorowałam na sepsę. Zaczęło się od bólu brzucha i było coraz gorzej
zawieźli mnie do szpitala, ale w jednym nie wiedzieli co mi jest jeszcze dzień i bym umarła, dopiero w kolejnym stwierdzili zakażenie posocznicą po długim czasie w szpitalu wygrałam z chorobą. (więcej...) |
|
|
jak się zarazić (kamil75) |
|
|
mój synek obecnie 5latek zachorował na sepse gdy miał nie cały miesiąc.Zaraził się prawdopodobnie w szpitalu po porodzie (miałam cesarskie cięcie)ponadto prawie miesiąc przed porodem leżałam w szoitalu na patologii ciąży ze wzgledu na zatrucie ciażowe.Na szczęcie trafiłam szybko do szpitala z synkiem i wszystko skończyło się dobrze. (więcej...) |
|
|
jak uchronić dziecko (JowitaR) |
|
|
Poszukuję wiadomości i ciekawych rad jak uchronić swoje dziecko przed sepsą. Syn idzie do przedszkola, a tyle mówi się o zachorowaniach w dużych skupiskach dzieci. (więcej...) |
|
|
Leczenie sepsy (Piotrek) |
|
|
Cześć. Czy wiecie może jak przebiega leczenie sepsy? Jestem załamana gdyż moje dziecko się nią zaraziło w szpitalu. Proszę was o szybką odpowiedz, bo ja coraz bardziej jestem załamana, bardzo się boje o zdrowie synka (więcej...) |
|
|
Czy można być nosicielem sepsy? (Karol) |
|
|
Nie ma czegoś takiego jak nosicielstwo sepsy.
Jest to jedynie reakcja organizmu na zakażenie.
Np - ja w ciąży przeszłam 3 zapalenia oskrzeli i zaraz po porodzie moje dziecko miało sepsę.
Jest to choroba indywidualna.
Nie można się nią zarazić jak kiłą czy ospą wietrzną. (więcej...) |
|
|
pomocy (ja) |
|
|
Nasz Krzys jest po wypadku w szpitalu po kilku przebytych operacjach zarazil sie sepsa jest osoba lezaca bez mozliwosci poruszania sie a do tego dowiedzielismy sie ze ma zlamany bark zadna instytucja nie chce nam pomoc co robic w ktore drzwi jeszcze zapukac aby ktos w koncu wyciagna pomocna dlon (więcej...) |
Choroby weneryczne stanowią dziś poważny problem społeczny, podobnie jak w przeszłości. Z tragicznym wyjątkiem AIDS nie powodują one śmierci, ale stanowią znaczne obciążenia ekonomiczne i społeczne.
Żelazo
Żeby organizm ludzki mógł prawidłowo funkcjonować potrzebne są mu składniki odżywcze, witaminy oraz mikro - i makroelementy pozyskiwane między innymi z pożywienia. Składnikiem takim jest na przykład żelazo.