Sepsa

sepsa_wiem_o_zdrowiu

Forum

Sepsa (aśka)
Dopiero co w tv mowili o dwoch malych dzieciach ktore zachorowaly w Wadowicahc Biedne dzieciaki
(więcej...)

2
Sepsa objawy (kaśka)
Sepsa,posocznica-ogólnie lekarze omijają ten temat z daleka. Mój synek po urodzeniu miał operację wyrostka,torbieli i wycieli mu ponad 30 cm xxx ,że był w stanie krytycznym, przeszedł wiele chorób w tym posocznicę, dowiedzieliśmy się dopiero jak przeczytaliśmy wypis z xxxę doczytałam na internecie. Ciekawi mnie tylko czy jak dziecko było już raz chore to może znów to paskudztwo złapac?
(więcej...)

1
SEPSA?? (michał)
MIAŁA CÓRECZKE .
(więcej...)

8
zarażona sepsą (Gabi)
Jako 9 - letnie dziecko chorowałam na sepsę. Zaczęło się od bólu brzucha i było coraz gorzej zawieźli mnie do szpitala, ale w jednym nie wiedzieli co mi jest jeszcze dzień i bym umarła, dopiero w kolejnym stwierdzili zakażenie posocznicą po długim czasie w szpitalu wygrałam z chorobą.
(więcej...)

1
jak się zarazić (kamil75)
mój synek obecnie 5latek zachorował na sepse gdy miał nie cały miesiąc.Zaraził się prawdopodobnie w szpitalu po porodzie (miałam cesarskie cięcie)ponadto prawie miesiąc przed porodem leżałam w szoitalu na patologii ciąży ze wzgledu na zatrucie ciażowe.Na szczęcie trafiłam szybko do szpitala z synkiem i wszystko skończyło się dobrze.
(więcej...)

2
jak uchronić dziecko (JowitaR)
Poszukuję wiadomości i ciekawych rad jak uchronić swoje dziecko przed sepsą. Syn idzie do przedszkola, a tyle mówi się o zachorowaniach w dużych skupiskach dzieci.
(więcej...)

1
Leczenie sepsy (Piotrek)
Cześć. Czy wiecie może jak przebiega leczenie sepsy? Jestem załamana gdyż moje dziecko się nią zaraziło w szpitalu. Proszę was o szybką odpowiedz, bo ja coraz bardziej jestem załamana, bardzo się boje o zdrowie synka
(więcej...)

1
Czy można być nosicielem sepsy? (Karol)
Nie ma czegoś takiego jak nosicielstwo sepsy. Jest to jedynie reakcja organizmu na zakażenie. Np - ja w ciąży przeszłam 3 zapalenia oskrzeli i zaraz po porodzie moje dziecko miało sepsę. Jest to choroba indywidualna. Nie można się nią zarazić jak kiłą czy ospą wietrzną.
(więcej...)

2
pomocy (ja)
Nasz Krzys jest po wypadku w szpitalu po kilku przebytych operacjach zarazil sie sepsa jest osoba lezaca bez mozliwosci poruszania sie a do tego dowiedzielismy sie ze ma zlamany bark zadna instytucja nie chce nam pomoc co robic w ktore drzwi jeszcze zapukac aby ktos w koncu wyciagna pomocna dlon
(więcej...)

1

Dodaj nowy temat:

Tytuł:
Autor:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest wolniejsze: ślimak czy gepard?

sepsa_ciekawostki

Ciekawostki

Kiła

Kiła to bardzo niebezpieczna choroba przenoszona głównie drogą płciową. Mimo małego rozgłosu odnośnie kiły, coraz częściej wspomina się o niej w szkołach, jako przestroga przed przypadkowymi kontaktami seksualnymi. W przeszłości kiła stanowiła bardzo niebezpieczną chorobę, której przebieg w wielu przypadkach prowadził a do zgonu.

Czy wiesz, że...

Choroby weneryczne

Choroby weneryczne stanowią dziś poważny problem społeczny, podobnie jak w przeszłości. Z tragicznym wyjątkiem AIDS nie powodują one śmierci, ale stanowią znaczne obciążenia ekonomiczne i społeczne.

Polecamy

Żelazo
Żeby organizm ludzki mógł prawidłowo funkcjonować potrzebne są mu składniki odżywcze, witaminy oraz mikro - i makroelementy pozyskiwane między innymi z pożywienia. Składnikiem takim jest na przykład żelazo.

Archiwum

Metamizol po raz pierwszy został wprowadzony na rynek w 1922 roku pod nazwą Novalgin. Dzisiaj metamizol jest nadal używany i uznawany za jedną z najskuteczniejszych i najszybciej działających substancji przeciwbólowych, znany jest w Polsce pod nazwą Pyralgina. Skutecznie walczy z bólem i gorączką, a co najważniejsze jest dobrze tolerowany przez układ pokarmowy. Ważne jest również to, że Pyralgina zaskarbiła sobie zaufanie lekarzy, farmaceutów i pacjentów.